Реализиране на мобилност в Атина, Гърция

През 02.2020г. се осъществи мобилност за представяне на проекта FREQCO на работна среща по международен проект PANTERA (Regional Workshop – 13 February 2020), която се проведе в N.J.V ATHENS PLAZA HOTEL, Гърция.

Представени са и са дискутирани научни проблеми свързани с проектната разработка с доц. д-р инж. Рад Станев и екипът на проекта Pantera (https://pantera-platform.eu). Участниците от страна на екипа на взеха активно участие в дискусиите. Осъществиха се контакти, които могат да са полезни за съвместна работа с учени от цяла Европа, участие в международни проекти и др.

     

     

Реализиране на мобилност в ТУ - София

През 07.2019г. се осъществи мобилност за представяне на проекта в Технически университет – София. Представени са и са дискутирани научни проблеми свързани с проектната разработка с доц. д-р инж. Рад Станев и екипът на проекта Pantera (https://pantera-platform.eu). Участниците от страна на екипа на взеха активно участие в дискусиите и бяха интервюирани.

 

 

 

Награда на проекта от ТУ-Варна

Награда за проекта от ТУ-Варна.

  

 

 

 

Пресконференция за започване на втория етап на проекта

На 13 март, сряда, от 11.30 ч. в конферентната зала на НУК (ТУ-Варна) се проведе пресконференцията във връзка със започването на втория етап по проекта FREQCO. Бяха поканени представители на академичните среди, медиите, бизнеса и студент. Вторият етап на проекта беше представен на презентация. Събитието бе посетено от над 50 души и отразено в публикации в популярни регионални интернет медии БТА и БНР.

Презентация

 

 

Пресконференция във връзка с втория етап по проекта

На 13 март, сряда, от 11.30 ч. в конферентната зала на НУК ще бъде проведена пресконференция.

На нея ще бъдат представени постигнатите резултати през първия етап и задачите за изпълнение през втория етап на проекта "Изследване на устойчивостта на електроенергийната система и управлението на честотата при преобладаващ дял на производство от възобновяема енергия" по „Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания – 2016 г.” на Фонд “Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката.